5 razloga zašto je oralna higijena važna

5 razloga zašto je oralna higijena važna

Utiče na vaše cjelokupno zdravlje - Sistemske bolesti kao sto su dijabetes, postaju očigledne kao lezije u ustima. Osim dijabetesa i kardiovaskularnih stanja, bakterijska pneumonija, infektivni endokarditis, komplikacije trudnoće, niska porođajna težina,rak i sepsa mogu biti uzrokovana lošom oralnom higijenom.
Ranije otkrivanje oralnih bolesti- Najvažnija komponenta pravilne oralne higijene su redovne stomatološke kontrole koje bi trebalo da se obavljaju na svakih 6 mjeseci.
Sprječava gubitak zuba - Jedan od mnogih razloga za gubitak zuba je loša higijena zuba. Najbolje je zakazati profesionalno čišćenje zuba 2 puta godišnje, cime se osigurava da teško dostupni zubi i linije desni budu bez naslaga i kamenca.
Pomaže vašem stomatologu da izradi vaš vlasiti plan oralnog liječenja - Stomatološke procjene mogu pomoći u izradi stomatološkog plana koji je jedinstven za potrebe svakog pacijenta.
Bjelji i blistaviji osmijeh - Održavanje higijene vaših zuba i zuba bez naslaga može vam pomoći da se smiješite s povjerenjem.