PRIRODNE NAMIRNICE KOJE POMAŽU IZBJELJIVANJU ZUBA

PRIRODNE NAMIRNICE KOJE POMAŽU IZBJELJIVANJU ZUBA

Soda bikarbona
Dugo je poznato da soda bikarbona ima efekat izbjeljivanja zuba. Način korištenja sode bikarbone je i pasta za zube. Umočite mokru četkicu za zube u sodu bikarbonu i polako i detaljno trljajte zube barem dvije minute, te isperite vodom. Nakon toga operite zube samo pastom. Ovaj postupak možete ponavljati dva puta mjesečno. Ipak, budite oprezni sa ovim kućnim receptom, jer pretjeranom upotrebom možete oštetiti caklinu i napraviti više štete nego koristi i zato ih ne smijete koristiti prečesto.

Banana
Iako banana kao voće sadrži veću količinu skroba, unutrašnji dio kore od banane može se koristiti za otklanjanje mrlja sa zubne cakline. Masirajte zube i desni u trajanju od barem dvije minute te nakon toga operite zube pastom. Vrlo brzo čete primijetiti rezultate. Sastojci iz kore banane će ukloniti mrlje sa zuba, uzrokovane kafom i cigaretama.

Jagode
Jagode su takođe jedno voće koje se može koristiti za izbjeljivanje zuba. Jagode sadrže jednu vrstu voćne kiseline koja je prirodno sredstvo za izbjeljivanje zuba. Naravno, poslije konzumacije jagoda zube trebate očistiti pastom za zube kao i poslije konzumacije svakog voća.