Ambulanta za oralnu hirurgiju i implantologiju

Stomatološki centar “Dr Antonić” posjeduje odvojenu salu za oralnu hirurgiju i implantologiju, što ga i čini specijalističkim stomatološkim centrom.

Uz najbolje moguće uslove u kojima radi naš specijalizovani kadar, kao što je odredjena kvadratura savremeno opremljene sale, čekaonica i pripremna soba za pacijenta, ova ambulanta ispunjava sve svjetske normative. U cilju uspješnih oralnih intervencija kao i sigurnosti naših pacijenata pratimo razvoj tehnologije te konstantno ulažemo u najsavremeniju aparaturu i materijale.

Implantologija

Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom implantata u bezubu kost gornje i donje vilice nadomještajući izgubljeni korijen zuba. Procesom osteointegracije zubni implantat, izrađen od biokompatibilnog materijala titana, se čvrsto povezuje s okolnom kosti i omogućuje funkcijsku i estetsku nadoknadu jednog ili više izgubljenih zuba. Gubitak samo jednog zuba može poremetiti stabilnost cijele vilice, dovesti do pomicanja preostalih zuba, stvoriti smetnje u žvakanju, te izmjeniti izgled lica tako da osoba izgleda starije. 

Implantat je mali vijak koji se ugrađuje u kost gornje i donje vilice, te služi kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. Riječ je o “umjetnom” korijenu, izrađenom od plemenitog metala titana, koji je najbiokompatibilniji materijal za ljudsku kost.  Implant u potpunosti zamijenjuje izgubljeni zub, omogućuje optimalnu mastikulaciju te izvrsan estetski rezultat. Omogućuje očuvanje okolnih zuba: za umetanje implantata nema potrebe tretirati druge zube kao što je to praksa kod protetskih mostova.

Pošalji zahtjev za termin